NIEUWS

Fruit en groente is gezond!
januari 2020

Bij kinderopvang Little People vinden wij het heel belangrijk dat de kinderen voldoende fruit en groente binnenkrijgen. We besteden aandacht aan het proeven en leren kennen van verschillende soorten, iedere dag. Bij de locatie Wilhelminadorp hebben wij het geluk dat we bij het buitenspelen ook de geitjes en kippen van de buren kunnen leren kennen. Ook zij houden van fruit en groente, en wat is het leuk dat wij ze dan kunnen voeren. Soms is het spannend, maar vooral een enorme verrijking. Geniet er maar van lieve diertjes, fruit en groente is gezond!

“Appel, peertje en banaan,
fruit dat moet je eten.
Stop het nu maar in je mond,
fruit dat is gezond!”

img-0062

Bioscoop peuters 2+groep
november 2019

Op de locatie Wilhelminadorp was het tweede thema dit schooljaar ‘de herfst’. Een thema vol gekleurde bladeren, regenlaarzen en dieren uit het bos. Maar op een regenachtige dag is het na het buitenspelen in de wind ook heel fijn om even bij te komen. En wat is er nou leuker dan dit thema afsluiten met een typische herfstactiviteit: samen naar de bioscoop!

Op de 2+groep van Little People zijn we samen naar onze eigen bioscoop gegaan. De peuters mochten ieder zelf een bioscoopkaartje knutselen en gingen netjes in de rij staan om popcorn te bestellen. Ja, hoe doe je dat eigenlijk op een beleefde manier? Onze kinderen kunnen het nu allemaal! Hierna mochten ze zelf hun kaartje perforeren en een knus plekje zoeken om de film te kijken. De lol kon niet op in onze donkere slaapkamer, omgetoverd tot bioscoop! De kinderen hebben enorm genoten van ‘Nijntje de film’, met in de pauze ranja met een rietje.

bioscoop-foto

Busrit peuters ’t Hummeltje
augustus 2019

Op de locatie Wilhelminadorp stond het eerste thema van dit schooljaar in het teken van ‘het verkeer’. Dit thema is bedoeld om de kinderen bewust te maken van vervoersmiddelen en regels op de weg en de stoep. En hoe maak je eigenlijk gebruik van de verschillende vervoersmiddelen zoals bus, trein en fiets?

Als hoogtepunt van het thema hebben de peuters van Peuterspeelzaal ’t Hummeltje een rit met de bus gemaakt! Samen hebben ze geoefend hoe ze naar de bus moesten lopen. De nieuwe woorden werden direct in de praktijk gebruikt. Je komt immers veel tegen en moet op veel letten in het verkeer. De woorden stoeprand, stop, verkeerslicht en vertrektijd stonden onder andere centraal bij dit uitstapje. Toen de bus daadwerkelijk stopte hebben de peuters een kort ritje gemaakt in de bus. Bedankt lieve en geduldige buschauffeur voor deze leuke en spannende rit!

Op de peuterspeelzaal zelf was voor het onderdeel ‘de trein’ een station gemaakt. Hier konden de kinderen zelf treinkaartjes ‘kopen’ bij elkaar. Ook moesten zij wachten tot het treinsignaal gegeven werd door de conducteur voor zij in mochten stappen. De conducteur had een belangrijke rol, want de kaartjes moesten ook gecontroleerd worden. Natuurlijk wilden alle kinderen zich klaar verkleden en om beurten deze belangrijke rol vervullen.

Kortom, het thema Verkeer was een heel leuk en levendig thema met vele uitdagingen, nieuwe woorden en ervaringen. Zowel de peuters als alle PM’ers van Little People hebben hier erg van genoten!

img-20191108-wa0021

Typ uw zoekwoorden en druk op Enter om te zoeken