NIEUWS

Tekenseizoen

Als je kind lekker buiten heeft gespeeld, kan hij gebeten zijn door een teek – zelfs in je eigen tuin. En als die de ziekte van Lyme bij zich draagt, kan dat nare gevolgen hebben.

Controleer je kind dus goed op teken!
Maar hoe herken je een tekenbeet?
Wat kan het gevolg zijn van zo’n beet?
Wanneer moet je jezelf en je kind controleren en hoe verwijder je het beestje?

Kijk voor de belangrijkste punten in de folder van het RIVM.

tekenbeten

Upstairs!

 

De Peutergroep van locatie Wilhelminadorp heeft vanaf april 2021 een vernieuwd uiterlijk en een nieuwe naam, namelijk Upstairs!

We hebben een huishoek met eigen keuken, tafel, bestek, groenten en fruit. We hebben nieuw bouwmateriaal, een dinotafel, gezellige leeshoek en volop ruimte om te dansen en springen! Samen met de peuters gaan we volop van Upstairs genieten.

upstairs

Vernieuwde BSO Wilhelminadorp

Tessa & Puk – Ik wil bij jou zijn

april 2020

Puk mist zijn vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Het is erg rustig nu op de opvang, maar hij denkt wel heel veel aan jullie. Luisteren jullie naar zijn liedje?

Zolang als ik mij ook maar kan herinneren
Speel ik al met de kinderen
Alleen vind ik een beetje saai
Nu zijn ze er ineens veel minder
En ondervind ik deze hinder
Zie jij het als ik naar je zwaai?

Waar ik ga of sta
Waar ik loop of speel
Mis jij mij dan ook? Ik mis jou heel veel
Wat ik kleur of bouw, maak ik ook voor jou
Ik wil bij jou zijn

Gelukkig is het thuis ook heel fijn
Dat weet ik
Kreeg jij mijn brief?
‘k vind jou zo lief
Met foto’s en film op de site blijf ik bij je
Zo heel dichtbij
Nog heel even en dan speel je vast weer met mij

’t is wat, hier alleen op de opvang
Is maar alleen op de opvang
Zo rustig zag ik het nooit hier
Echt waar, iedereen op de opvang
Mist jou ook op de opvang
De toverstaf geef ik een zwier

Ik tover jou weer hier en we spelen snel
Voordat iemand het aan je mam vertelt
Kunnen we samen zijn
Dat is wat nu telt
’t is mijn grootste wens

Gelukkig is het thuis ook heel fijn
Dat weet ik
Kreeg jij mijn brief?
‘k vind jou zo lief
Met foto’s en film op de site blijf ik bij je
Zo heel dichtbij
Nog heel even en dan speel je vast weer met mij

Dus ik speel hier nog even alleen
Dat moet maar
‘k speel met de trein
Dat vind ik fijn
En met boekjes, krijt en verf vermaak ik me
En vast heel gauw
Speel ik alles nog een keer opnieuw, maar dan met jou

Tessa & Puk - Ik wil bij jou zijn

Pasen

april

Ook bij Kinderopvang Little People zijn we druk bezig met de paasknutsels. Alle juffen en meesters helpen mee om te knutselen, voor jullie! Een kleine verrassing brengt Puk jullie kant op, omdat we jullie zo missen natuurlijk.

Ook hebben we leuke activiteiten voor thuis bedacht, klik hier!

whatsapp-image-2020-04-09-at-16.55.22

Thuis kun je ook leuk knutselen, zo hebben we hier een voorbeeldje staan van een kuikentje.

Met een wc-rol, een stift en verf kun jij dat ook maken. Ga jij het ook proberen?

Heel veel plezier ermee!

Lieve groetjes vanuit Little People

whatsapp-image-2020-04-07-at-10.20.29
whatsapp-image-2020-04-07-at-10.26.35

#BabySharkHandWashChallenge

maart 2020

Natuurlijk hebben we op de opvang heel vaak “Baby Shark” gezongen en gedanst.
Baby Monkey kennen we ook allemaal, en nu is er “Wash your hands”!
Kun jij de bewegingen al nadoen en súper goed je handen wassen? Laat het ons weten!

Lieve groetjes vanuit Little People

Puk-kaartjes

Puk mist jullie!
maart 2020

Het is een beetje raar, zo weinig kindjes op de opvang. Puk is daarom al druk in de weer geweest de afgelopen dagen. Hij heeft al voor heel veel kinderen een kaartje gemaakt en al aardig wat bezorgd samen met een aantal juffen. Puk heeft nog veel te doen dus houd je brievenbus goed in de gaten!!!!

Lieve groetjes van Puk

Puk-kaartjes

Dit kreeg Puk al van jullie!

Carnaval
februari 2020

Ook in Best wordt carnaval groots gevierd en natuurlijk laat Kinderopvang Little People dit niet ongemerkt voorbij gaan. Zo hebben onze BSO locaties grootse plannen voor de carnavalsdagen. Om te beginnen mag iedereen donderdag 20 tot en met dinsdag 25 februari verkleed naar de BSO komen. Onze eigen PM’ers zullen hier ook aan meedoen. Ben jij ook al zo benieuwd hoe zij verkleed gaan komen?

Zet de carnavalsmuziek maar hard aan, wij gaan hossen, gymmen en feesten in stijl! Andere plannen voor de vakantie zijn een speurtocht door het gebouw, sport en spel, maskers maken, knutselen, stoelendans, een Chinese draak maken, bouwen met marshmallows en zout kleuren. Dit alles onder het genot van wat lekkers en sfeervolle muziek.

Alaaf!

carnaval

Fruit en groente is gezond!
januari 2020

Bij kinderopvang Little People vinden wij het heel belangrijk dat de kinderen voldoende fruit en groente binnenkrijgen. We besteden aandacht aan het proeven en leren kennen van verschillende soorten, iedere dag. Bij de locatie Wilhelminadorp hebben wij het geluk dat we bij het buitenspelen ook de geitjes en kippen van de buren kunnen leren kennen. Ook zij houden van fruit en groente, en wat is het leuk dat wij ze dan kunnen voeren. Soms is het spannend, maar vooral een enorme verrijking. Geniet er maar van lieve diertjes, fruit en groente is gezond!

“Appel, peertje en banaan,
fruit dat moet je eten.
Stop het nu maar in je mond,
fruit dat is gezond!”

img-0062

Bioscoop peuters 2+groep
november 2019

Op de locatie Wilhelminadorp was het tweede thema dit schooljaar ‘de herfst’. Een thema vol gekleurde bladeren, regenlaarzen en dieren uit het bos. Maar op een regenachtige dag is het na het buitenspelen in de wind ook heel fijn om even bij te komen. En wat is er nou leuker dan dit thema afsluiten met een typische herfstactiviteit: samen naar de bioscoop!

Op de 2+groep van Little People zijn we samen naar onze eigen bioscoop gegaan. De peuters mochten ieder zelf een bioscoopkaartje knutselen en gingen netjes in de rij staan om popcorn te bestellen. Ja, hoe doe je dat eigenlijk op een beleefde manier? Onze kinderen kunnen het nu allemaal! Hierna mochten ze zelf hun kaartje perforeren en een knus plekje zoeken om de film te kijken. De lol kon niet op in onze donkere slaapkamer, omgetoverd tot bioscoop! De kinderen hebben enorm genoten van ‘Nijntje de film’, met in de pauze ranja met een rietje.

bioscoop-foto

Busrit peuters ’t Hummeltje
augustus 2019

Op de locatie Wilhelminadorp stond het eerste thema van dit schooljaar in het teken van ‘het verkeer’. Dit thema is bedoeld om de kinderen bewust te maken van vervoersmiddelen en regels op de weg en de stoep. En hoe maak je eigenlijk gebruik van de verschillende vervoersmiddelen zoals bus, trein en fiets?

Als hoogtepunt van het thema hebben de peuters van Peuterspeelzaal ’t Hummeltje een rit met de bus gemaakt! Samen hebben ze geoefend hoe ze naar de bus moesten lopen. De nieuwe woorden werden direct in de praktijk gebruikt. Je komt immers veel tegen en moet op veel letten in het verkeer. De woorden stoeprand, stop, verkeerslicht en vertrektijd stonden onder andere centraal bij dit uitstapje. Toen de bus daadwerkelijk stopte hebben de peuters een kort ritje gemaakt in de bus. Bedankt lieve en geduldige buschauffeur voor deze leuke en spannende rit!

Op de peuterspeelzaal zelf was voor het onderdeel ‘de trein’ een station gemaakt. Hier konden de kinderen zelf treinkaartjes ‘kopen’ bij elkaar. Ook moesten zij wachten tot het treinsignaal gegeven werd door de conducteur voor zij in mochten stappen. De conducteur had een belangrijke rol, want de kaartjes moesten ook gecontroleerd worden. Natuurlijk wilden alle kinderen zich klaar verkleden en om beurten deze belangrijke rol vervullen.

Kortom, het thema Verkeer was een heel leuk en levendig thema met vele uitdagingen, nieuwe woorden en ervaringen. Zowel de peuters als alle PM’ers van Little People hebben hier erg van genoten!

img-20191108-wa0021

Typ uw zoekwoorden en druk op Enter om te zoeken