Een tweede thuis voor uw kind

Elk kind is uniek en heeft ondersteuning nodig om zichzelf en de omgeving te ontdekken. De basis daarvoor is een kleinschalige, vertrouwde omgeving met duidelijke grenzen en voldoende aandacht voor een stapsgewijze ontwikkeling tot een zelfstandig individu. Dat is ons visie op kinderopvang. In alles wat wij doen,  hanteren wij de volgende kernwaarden:

Huiselijkheid
We vinden het allerbelangrijkste dat uw kind zich bij Kinderopvang Little People thuis voelt. Daarom zijn onze locaties huiselijk ingericht. We hebben een gezellige woonkeuken, speelkamer en sfeervolle zithoek. Met de inrichting en aanschaf van alle meubels, speelgoed en apparaten houden we rekening dat de producten op veiligheid zijn getest.

Liefdevol
De leidsters dragen een warm hart toe voor kinderen. Ze werken met plezier bij Kinderopvang Little People omdat ze bij ons echt tijd krijgen om individuele aandacht te geven aan ieder kind. Daarom werken we niet met grote groepen en zijn er meer dan voldoende leidsters in de dagopvang en bij de BSO. Daarnaast leidt Kinderopvang Little People medewerkers op, met een passie voor kinderen die we boventallig inzetten.

Respectvol
Ieder kind heeft een uniek karakter. Onze leid(st)ers worden opgeleid om ieder kind de individuele, specifieke aandacht te geven waarnaar het behoefte heeft en met respect te behandelen.

Structuur
Wij zijn van mening dat het voor kinderen het prettigste is als er structuur is in de dag. Regelmaat geeft duidelijkheid en voorkomt teleurstellingen. Op vaste momenten wordt er gespeeld, gegeten en uitgerust. Dat geldt overigens nog niet voor jonge zuigelingen.

Samenwerking met ouders
U kent uw kind het beste en wij gaan uw kind snel leren kennen. We vinden het heel belangrijk met elkaar te blijven communiceren. Op deze manier kunnen we uw kind de beste ondersteuning bieden in de ontwikkeling en weerbaarheid. Daarbij hanteren wij een flexibele instelling en gaan ervan uit dat deze wederzijds is.